О нама

ЈП Спортски центар Нови Београд

Од оснивања, 1979. године, императив у нашем пословању представља понуда усмерена на потребе корисника, уз стално увођење нових садржаја и побољшање квалитета услуга.

Два објекта нашег Спортског центра, СРЦ „11.Април“ и Хала спортова, отворена су корисницима преко 350 дана у години.

Од самог отварања, 1968. године, у дворани Хале спортова били смо домаћини врхунским клубовима и такмичењима. Поносни смо сведоци стварања светске славе КК Партизан, трибинама још увек одзвањају повици подршке Кићановићу, Далипагићу, Дивцу, Паспаљу, Ђорђевићу, Даниловићу.

Поред КК Партизан, своје место у Хали спортова нашли су и кошаркашки клубови Раднички, ИМТ, Беопетрол, Атлас, Беобанка, одбојкашки Раднички и Милиционар, рукометни Мепекс, Баск, Хуммел, као и многи клубови различитих борилачких спортова. Преко 1.000 утакмица у домаћим и међународним такмичењима, одиграно је у Хали спортова.

Београдски победник, Златна рукавица, Турнир градова у одбојци, Протур – стони тенис, Првенство Европе у Самбоу, студентско Првенство света у теквондоу, само су неке од бројних спортских манифестација одржаних у дворани Хале. Југоносталгичарима је још увек у сећању и велики Спортов турнир у малом фудбалу, који је седамдесетих и осамдесетих година двадесетог века окупљао преко 700 екипа из тадашње Југославије. У 2009. години били смо један од домаћина Универзијаде. У дворани Хале одржано је такмичење у женској кошарци, као и Предуниверзитетски турнир, који је окупио, не само најбоље младе кошаркаше Русије, Америке, Канаде и Србије, већ и многа легендарна имена српске кошарке.

Поред спортских, Хала спортова, због своје акустичности, чест је домаћин врхунских културних манифестација. Гласови многих великих имена светске музичке сцене, испуњавали су усхићењем хиљаде посетилаца. Блондие, Тхе Станглерс, Публиц енемy, Плацебо, Цоол анд тхе Ганг, Бриан Адамс само су неке од звезда концерата одржаних у Хали, а већ годинама се на паркету традиционално одржава и такмичење у плесу Беоданце опен.

Бројни садржаји којима располаже СРЦ “11.Април” претежно су намењени рекреативцима. Ипак, традицију развоја врхунског спорта пренели смо и на овај објекат Спортског центра “Нови Београд”.

Реновирани затворени базен домаћин је Ватерполо клуба Црвена Звезда, а отворене базене у летњем периоду користи и Ватерполо клуб Земун. У летњој сезони 2006. године били смо домаћин младих репрезентативаца наше земље и Хрватске, као и првенства Србије у ватерполу за ’94 годиште.

У објекту СРЦ „11. април“ налазе се и тениска академија Јанка Типсаревића, стонотениска академија Коцић, атлетски клуб Нови Београд и стрељачки клуб Трофеј. Поред Јанка Типсаревића, прве тениске кораке у нашем центру направили су и Ана Ивановић и Дарко Мађаровски, а у Сали за стони тенис и данас можемо срести нашег просљеног репрезентативца Александра Каракашевића.

Већ годинама, у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину града Београда и Општини Нови Београд организујемо бесплатне школе пливања, као и многе друге рекреативне програме за наше суграђане свих узраста.

Хала спортова “Ранко Жеравица”

Најстарији је спортски објекат у Новом Београду, почео са радом 1968. године, а од 1979. године улази у састав Спортског центра. Површина објекта је око 5.200м2. Спортски терени заузимају 4.700м2 Објекат располаже са 320м2 свлачионица, опремљених санитарним чворовима и тушевима и још 150м2 канцеларија. За посетиоце је обезбеђен паркинг. Званично име објекта је Палата спортова, првенствено пружа услуге професионалним спортистима и клубовима, али је отворена и за рекреативце. Поред велике дворане, корисницима су на располагању и три универзалне сале, професионална теретана и столови за стони тенис. Најатрактивнији простор Хале спортова, свакако је велика дворана, капацитета 5000 седишта. Место је одржавања многих спортских и културних манифестација.

hala-sportova

СРЦ “11. април

СРЦ “11. Април” почео је са радом 20. децембра 1979. године Површина објекта је 15.000 м2, 11.000м2 обухватају спортски терени. Налази се у непосредној близини студентског града, на територији Општине Нови Београд. Намењен је претежно рекреативном спорту. Једини је објекат са отвореним базенима на територији Новог Београда.

У саставу центра налазе се три отворена безена (мали, средњи и велики), три затворена базена , савремено опремјен фитнес центар, климатизована сала за стони тенис, сала за мале спортове, отворени и затворени терени за тенис, универзална сала, стрељана и терен за бочање.

Центар је опремљен свим потребним пропратним просторијама, свлачионицама са мокрим чвором и тушевима, као и амбулантом.

Угоститељску понуду сачињавају два кафеа и ресторан, а посетиоцима је на располагању и паркинг са великим бројем паркинг места.

Поред спортских услуга у центру се налази и око 50 локала, предвиђених за пословни простор. Поред дневног програма, на отвореним базенима СРЦ „11.АПРИЛ“, уведено је и ноћно купање са ноћним програмом

bazen

Манифестације

Наш циљ је да окупимо младе нараштаје и стимулишемо децу да се баве спортом, као једним од предуслова за здрав живот и правилно васпитање.Турнири су непрофитабилног карактера.Наш циљ је да окупимо младе нараштаје и стимулишемо децу да се баве спортом, као једним од предуслова за здрав живот и правилно васпитање.Турнири су непрофитабилног карактера.

Светосавски турнир у малом фудбалу

Настао по узору на велики Спортов турнир, који је окупљао преко 700 екипа старе Југославије. Игра се у категоријама пионири и петлићи. Пријавног карактера, за клубове и екипе. Почетак турнира везује се за дан Светог Саве.

Новобеоградски турнир у кошарци

Игра се у категоријама млађи пионири, пионири и кадети. На турниру су, између осталих учествовале и екипе КК Партизан, Земун, ОКК Београд и АС Баскет. Турнир је подржан од стране КСБ. Промотери на досадашњим турнирима били су Коста Перовић, Драгољуб Дуги Дамјановић, Змолен – група Негатив, Душан Кецман и Зоран Стевановић. Циљ турнира да прошири број учесника увођењем женских клубова. Завршница турнира везује се за Дан Општине Нови Београд – 11. април. У оквиру манифестације 10.04.2007. године одиграна је и ревијална утакмица ветерана, уз учешће легенди наше кошарке Далипагића, Срећка Јарића, Капичића, Стевановића, Јековића, и Жарка Копривице.

Трофеј “11. април”

Турнир у ватерполу, окупља подмлатке познатих ватерполо клубова, Звезде, Партизана, Београда, Земуна и Ниша. Позивног је карактера, циљ Управе је да и овај турнир постане традиционалан.

Фестивал одбојке

По узору на Светосавски турнир у малом фудбалу, и овај турнир је пријавног карактера. Циљ је да окупи екипе и тимове. Посебна пажња обраћа се на сарадњу са новобеоградским школама.